De 5 Aha's uit de Stress Awareness maand

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 12:00

Continu blijven ontwikkelen & professionaliseren is voor mij een must. In november en december heb ik deelgenomen aan de Stress Awareness weken bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) met webinars & literatuur. 

Elke week stond een ander thema gerelateerd aan stress centraal, zoals bijvoorbeeld Werkstress, Covid-19-stress, Social media-stress en afsluitend het thema Empowerment. 

In deze blog deel ik mijn 5 belangrijkste aha's (en ja veel open deuren) op dit brede thema uit de bijscholing, in willekeurige volgorde:

- 1. Multi tasker junk: We zijn in deze drukke wereld verslaafd aan prikkels. Door multi tasken is je productiviteit tot 40% lager. Ga dus single tasken (ja inderdaad regelmatig maar 1 ding tegelijk doen).

- 2. Werkstress: Werk is slechts één van de factoren van werkstress. Bij werkstress denken we in 1e instantie aan het werk, alleen zijn andere dimensies als persoonlijk, privé omstandigheden en de mate van klachten even relevant. 

- 3. Herstel! Zorg bij drukte voor voldoende herstel, en dan niet alleen fysiek, maar juist ook cognitief en emotioneel.

- 4. Pijn, angst & stress zijn gewoon shit, maar het hoort het er ook gewoon bij in het leven. Je kunt en hoeft niet altijd alleen maar gelukkig te zijn.

- 5. Digitale detox: De digitale vooruitgang brengt ons veel, alleen sta ook stil bij de minder goede effecten zoals een slechte nachtrust, minder (!) productiviteit, minder creativiteit, een vol hoofd, eenzaamheid en fysieke klachten. Laat digitaal jou niet overheersen. Laat je telefoon gewoon eens thuis als je naar buiten gaat.

 

Herkenbaar?

Ik ben weer beschikbaar in januari 2021 om verder te praten bijvoorbeeld over hoe jij omgaat met stress en hoe jij jouw balans kunt herstellen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.